Головна » 2012 » Жовтень » 29 » ЦІКАВА МАНДРІВКА
17:03
ЦІКАВА МАНДРІВКА
Група туристів потягом дісталась до м. Львів, після чого разом з екскурсоводом вирушила автобусом до с. Гошів. По дорозі екскурсовод розповідала дуже багато цікавого з історії сіл, які проїжджав автобус. Учасники подорожі ознайомилися з греко-католицьким монастирем Чину св. Василія Великого у селі Гошеві Долинського району на Івано-Франківщині, який вважається однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Відомий він своєю Чудотворною іконою Богородиці. До кінця ХVIII століття у «Монастирському літописі» налічувалось більше 100 записів про чудесні зцілення через заступництво Пресвятої Богородиці. Його щорічно відвідує кілька мільйонів прочан з різних країн Європи.
 
У 2009р. Папа Римський Бенедикт XVI благословив і освятив золоті корони для Гошівської чудотворної ікони. Апостольська столиця надала Гошівському монастиреві декрет про оголошення його великою Базилікою і прилученням до великих Маріїних відпустових місць Католицької церкви в усьому світі. На Успення Пресвятої Богородиці, 28 серпня, на Ясній горі відбулося коронування ікони Богородиці. Коронація означає, що Церква немовби канонізує ікону, визнає її чудотворною, до якої люди можуть йти з паломництвом, звертатись молитвою.
 
Після цього туристи направилися до с. Вигода Долинського району, щоб покататися на Карпатському трамвайчику з с. Вигода до Дубового Кута. Повна назва - Ви́годська вузькоколі́йна залізниця. Унікальність її в тому, що вона збудована ще в 1898 році і до цього часу рахується одним із екологічно чистих видів транспорту. Колія в’ється берегом річки Мізунька, перестрибує з берега на берег. По дорозі оглянули гору Монастир, на якій у XVI столітті стояла справжня фортеця, але зараз про неї нагадує лише хрест на вершині гори; болото Ширковець - гідрологічну пам’ятку природи загальнодержавного значення; Мізунські водоспади та підвісний міст, після чого повернулися до с. Вигода.
 
Повернувшись до Львова, мандрівники мали ще вдосталь часу, щоб прогулятися вечірнім Львовом, попити кави в затишній кав’ярні та придбати сувеніри на згадку про подорож. Незважаючи на похмуру погоду, всі залишилися задоволеними!!!
 


Переглядів: 704 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Форма входу
Корисні посилання

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічильник
счетчик посетителей сайта